Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αρρώστια από αμαρτία, θεραπεία από πίστη

Αρρωσταίνουμε από τις αμαρτίες; Και αν ναι πως;
Η εκκλησία μας αναφέρει σε πολλά κείμενα ότι οι αμαρτίες μας επιφέρουν σωματικές και ψυχικές αρρώστιες στον άνθρωπο. Πολλοί νέο μοντερνιστές γελούν και μόνο που το ακούνε. Θεωρούν ότι η εκκλησία και η Θρησκεία μας  γενικότερα βρίσκεται σε άλλη εποχή, 2000 χρόνια πριν. Και προβαίνουν σε σχόλια ανάλογα.
Η νεολαία μας μπερδεμένη και χωρίς τους σωστούς δασκάλους , προτιμά να απομακρυνθεί από την εκκλησία, αφού η εκκλησία μας δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο και την γλώσσα για να επικοινωνεί με τους νέους. Και χάνεται η μια γενιά μετά την άλλη. Χάνει τον δρόμο προς τον Θεό. Πολλές φορές αναρωτιέμαι εξετάζοντας αυτό το φαινόμενο. Αλήθεια, σε 100 χρόνια από σήμερα ποιοι θα πηγαίνουν στην εκκλησία;
Αυτό φαίνεται ότι απασχολεί όμως μόνο εμένα, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την αδράνεια που υπάρχει για την επίλυση αυτού το προβλήματος. Λες και δεν υπάρχει. Την ίδια στιγμή που οι πολέμιοι του Χριστού {Ιεχωβάδες, αιρετικοί ακόμα και σατανιστές } αυξάνονται συστηματικά ,εμείς αδρανούμε και περιμένουμε από τον Θεό να βρει την λύση.
Και όμως παιδιά μου. Η εκκλησία μας, οι διδαχές του Κ.Η.Ιησού Χριστού, ο λόγος του Θεού, ήταν πάντα πολύ πολύ μπροστά από την εκάστοτε εποχή ανά τους αιώνες.
Ακόμα και στο θέμα που αναφέρομαι σήμερα. Αρρωσταίνουν οι αμαρτίες το ανθρώπινο σώμα και την ψυχή; Αναμφίβολα ΝΑΙ. Η εκκλησία μέσα από τα Ιερά βιβλία το λέει αιώνες τώρα. Απλά δεν εξηγεί με λεπτομέρειες ,πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, και οι περισσότεροι από εμάς μένουν με την απορία και την αμφιβολία. Και απομακρύνονται.
Θα προσπαθήσω σήμερα να προσεγγίσω το θέμα, και να  δώσω την δική μου εξήγηση που εύχομαι να φωτίσει αρκετούς από εμάς ,ώστε να γίνει αντιληπτό πως και συμβαίνει αυτό.
Όλη η οικουμένη, το σύμπαν ολόκληρο στηρίζεται σε μια και μόνο αρχή. Στην ΑΡΜΟΝΙΑ.
Αυτό που εμείς οι Χριστιανοί καταλαβαίνουμε καλύτερα σαν Ευλογία του Θεού.!!!! Όπου όλα κινούνται ισορροπημένα και το ένα μέρος στηρίζει το άλλο, και τα δύο υπάρχουν για να βοηθούν στην ύπαρξη ενός άλλου και πάει λέγοντας. Η ευλογία του Θεού επιφέρει την Αρμονία και η αρμονία εξασφαλίζει την ισορροπία για να υπάρχει κάτι.
Κάποτε είχα γράψει ότι η ευλογία του Θεού είναι μια αόρατη δύναμη που καλύπτει όλον τον πλανήτη. Αρκεί κάποιος να έχει καθαρή και αγνή ψυχή για να μπορεί να εναρμονιστεί με αυτήν την ενέργεια {βλέπε ευλογία} και να λάβει όση από την χάρη του Θεού επιθυμεί.
Ο μαγνητισμός {βιοενέργεια} που έχει το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από αρνητικό και θετικό πόλο. Αυτές οι δύο δυνάμεις πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο ισορροπημένες για να υπάρχει αρμονία στο ανθρώπινο σώμα.
Όταν οι πράξεις μας και οι σκέψεις μας {βλέπε αμαρτίες} αρχίζουν να χαλάνε αυτήν την ισορροπία , ο μαγνητισμός μας αποκτά άσχημη ενέργεια, δυσαρμονία, χάνεται η ισορροπία, απομακρυνόμαστε από την αρμονία του σύμπαντος {ευλογία του Θεού} και το σώμα μας αρχίζει να δυσλειτουργεί. Και όπου βρει το ποιο αδύνατο όργανο, κύτταρο, ή λειτουργία στο ανθρώπινο σώμα, εκεί θα εκδηλώσει την αρρώστια. Εκτός δε από τις σωματικές ασθένειες που θα εκδηλωθούν ,υπάρχει και η ψυχική ισορροπία που διαταράσσεται για να εκδηλωθούν με την σειρά τους και ψυχικές παθήσεις. Ενώ ζώντας σε μια κατάσταση δυσαρμονίας επηρεάζεται και η καθημερινότητα μας. Είμαστε ένα άρρωστο κύτταρο στο σώμα του σύμπαντος που το εξοστρακίζουν οι θετικές δυνάμεις. Έρχονται λοιπόν και κακοτυχίες, αναποδιές, δυσκολίες και άλλα πολλά χτυπήματα.
Έχουμε χάσει την δυνατότητα να ζούμε μέσα στην ευλογία του Θεού. Έχουμε χάσει το δικαίωμα να παίρνουμε από τον Θεό.
Οπότε παιδιά μου, ναι. Η αμαρτία γεννά αρρώστιες ,γεννά και δυστυχίες, γεννά κάθε κακό. Και ας γελάνε μαζί μας οι ημιμαθείς. Αυτά που ισχυρίζεται σήμερα και ανακαλύπτει η επιστήμη ,μας τα είχε πει ο Θεός, μας τα είχε διδάξει ο Κ.Η.Ιησούς Χριστός χιλιάδες χρόνια πριν.
Οπότε δεν είναι η εκκλησία και η θρησκεία μας 2000 χρόνια πίσω. Η επιστήμη έκανε 2000 χρόνια να τεκμηριώσει στην γλώσσα της, αυτά που ειπώθηκαν από τον Θεό χιλιάδες χρόνια πριν.
Και δεν σταμάτησε εκεί η Σοφία του Θεού. Μας έδωσε μέσω του Υιού του, και την θεραπεία ,για κάποιον που από τις αμαρτίες του εξοστρακίστηκε από την αρμονία του σύμπαντος, από τη ευλογία του Θεού. Μας έδωσε τον τρόπο που μπορεί κάποιος να γίνει καλά ξανά ,να θεραπευτεί και να ισορροπήσει πάλι. Μας έδωσε την εξομολόγηση και το Ευχέλαιο.
Αυτά τα δύο είναι τα φάρμακα που μας έδωσε ο Θεός για να γινόμαστε καλά. Και αυτά λειτουργούν άμεσα. Δεν χρειάζεται μακροχρόνια και δαπανηρή θεραπεία. Χρειάζεται μόνο πίστη. Όποιος νομίζει ότι διαθέτει πίστη, αλλά υποφέρει από την δυσλειτουργία που τον έφεραν κάποια στιγμή οι πράξεις του, ας δοκιμάσει αυτά τα δυο πνευματικά φάρμακα. Την εξομολόγηση και το ευχέλαιο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ.
Μα τι είναι θα μου πείτε η Πίστη που χρειάζεται απαραίτητα για να γίνω καλά ,παππούλη;
Θα προσπαθήσω να το εκλαϊκεύσω σαν έννοια. Είναι η έλλειψη αμφιβολίας.
Οπότε. Χιλιάδες χρόνια πριν ειπώθηκε, ότι η αμαρτία γεννά αρρώστιες,   ενώ παράλληλα ,χιλιάδες χρόνια πριν μας είχε δοθεί και η θεραπεία.
Αυτήν την θεραπεία παιδιά μου όμως ,που δόθηκε σε εμάς χιλιάδες χρόνια πριν, η επιστήμη θα κάνει χιλιάδες χρόνια να τεκμηριώσει και να αποδείξει στα εργαστήρια της.
Βλέπεται η επιστήμη δεν παραδέχεται κάτι ,αν πρώτα δεν έχει ανακαλύψει με πειράματα πως λειτουργεί, και δεν το έχει δοκιμάσει εργαστηριακά. Δεν την ειρωνεύομαι. Αυτή είναι η αποστολή της. Άντε  τώρα να αποδείξει εργαστηριακά την εξομολόγηση και το ευχέλαιο. Θα πάρει αιώνες.
Εσείς όμως εκμεταλλευτείτε την σήμερα. Εναρμονιστείτε πάλι με την ευλογία του Θεού και χαρείτε την ζωή σας θεραπευμένοι από κάθε αρρώστια και κάθε κακό. Γιατί έχετε κάτι που δεν μπορεί να καταλάβει και αναλύσει σαν ενέργεια η επιστήμη. Έχετε πίστη.
Να είστε ευλογημένοι.

Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).