Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γιατί άνθρωποι....

Έρχονται στιγμές στην πορεία της ζωής μας, που ο κάθε ένας από εμάς θα βρεθεί σε διακλάδωση, σε σταυροδρόμια, σε ένα σύμπλεγμα μονοπατιών και δρόμων, και τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιόν δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε για να συνεχίσουμε, αυτήν την πορεία της ζωής μας.
Αχαρτογράφητοι δρόμοι και μονοπάτια, που κανένας μας δεν έχει περπατήσει πριν ,και κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να πει από πριν, που οδηγούνε.
Όμως η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να πάρουμε μια απόφαση.
Ποιόν δρόμο να διαλέξουμε; Τις περισσότερες φορές ή επιλογή είναι δύσκολη. Άλλες φορές αποφασίζουμε από ένστικτο, άλλες από την διάθεση της στιγμής και άλλες επειδή εκείνη την στιγμή, αυτό πιστεύουμε ότι είναι το σωστό.
Και η διαδρομή της ζωής μας χαράζεται καθώς συνεχίζουμε.
Άλλοι δρόμοι στην πορεία της ζωής μας θα μας δικαιώσουν για την επιλογή που κάναμε να τους ακολουθήσουμε, και άλλοι θα κρύβουν δυσάρεστα αποτελέσματα, βάσανα, και άσχημες συνέπειες γιατί θα αποδειχτούν ότι κακώς τους βαδίσαμε.
Του κάθε ένα από εμάς ή διαδρομή είναι μοναδική. Καμιά διαδρομή δεν ταιριάζει με κάποιου άλλου ανθρώπου. Χιλιάδες οι φορές που ο κάθε ένας από εμάς θα πάρει τις δικές του αποφάσεις, για τους δρόμους που θα περπατήσει, καθιστούν αδύνατη την πιθανότητα, να υπάρχει και κάποιος άλλος που να έκανε ακριβώς τις ίδιες επιλογές με εμάς. Πολλές μπορεί να είναι ίδιες. Ποτέ όμως δεν θα είναι ίδιες όλες.
Ο κάθε ένας από εμάς έχει χαρτογραφήσει λοιπόν την δική του μοναδική πορεία ,με δικές του επιλογές. Χιλιάδες επιλογές, χιλιάδες οι διαφορετικοί δρόμοι που θα χρειαστεί να επιλέξουμε στην πορεία της ζωής μας.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.
Με τόσες χιλιάδες δικές μας επιλογές στην πορεία της ζωής μας, γιατί όταν πάρουμε λάθος δρόμους και έρθουν οι άσχημες συνέπειες από την λάθος πορεία που χαράξαμε, να ζητάμε ευθύνες από τον Θεό;
Φαντάζομαι το ίδιο θα αναρωτιέται και ο ίδιος.
ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Πατήρ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).