Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το βάσανο των αριθμών

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας είναι ο βασανισμός των αριθμών. Οι αριθμοί ρυθμίζουν τη ζωή μας και τις σχέσεις μας.. Μικροί, στυγνοί, άτεγκτοι καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Πρόκειται για μικροσκοπικούς τύραννους της ζωής. Με βάση αυτούς υπολογίζουμε το ανεξόφλητο χρέος της αγάπης, μετράμε το μέγεθος της τιμής και της αξίας του ανθρώπου, υπολογίζουμε την έκταση και την ποιότητα της χαράς.
Οι μικροί αυτοί και άψυχοι τύραννοι πρέπει κάποια στιγμή να περάσουν στο περιθώριο της ζωής μας. Και αυτό μπορεί να γίνει όταν κάνουμε μονάδα μέτρησης και ρυθμιστή της ζωής μας την Αγάπη. Κάποτε πρέπει επιτέλους να μάθουμε να μετράμε τον εαυτό μας και τους άλλους, τα δικά μας και τα ξένα, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, με το μέτρο της αγάπης. Οι ψυχροί αριθμοί χωρίζουν, προκαλούν και υποδουλώνουν, ενώ η αγάπη ελευθερώνει, ενώνει και αδελφοποιεί.
Με το μέτρο της αγάπης ο Θεός ρυθμίζει τις σχέσεις Του με τους ανθρώπους. Η μεγάλη αγάπη Του έρχεται και γράφει την ιστορία της σωτηρίας μας. Με το ίδιο μέτρο μας κάλεσε ο Κύριος να ρυθμίζουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. "Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους". Χωρίς το μέτρο της αγάπης οι αριθμοί τελικά θα γίνουν οι εφιάλτες και οι νεκροθάφτες της ζωής και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).