Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Βατοπαίδι Vs Siemens

Εδώ και δυο χρόνια η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου δέχεται ένα ανήθικο πόλεμο από μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας, των ΜΜΕ αλλά και μέρους του κόσμου. Όλα όσα έχουν πει για τη μονή δεν έχουν αποδεικτεί σε κανένα σημείο. Οκτώ ανεξάρτητοι οίκοι εκτιμήσεων αποφάνθηκαν ότι καμία ζημία δεν υπήρξε στις ανταλλαγές και μάλιστα βρέθηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις δόθηκαν στη μονή μικρότερης αξίας ακίνητα σε σχέση με τι έδωσε η μονή. Αλλά και το κρατικό σώμα ορκωτών ελεγκτών τα ίδια αποφάνθηκε. Ξεκίνησαν οι κυβερνώντες υπερφουσκώνοντας το πρόβλημα να μιλούν ΠΡΙΝ να γίνει εκτίμηση πριν 2 χρόνια να μιλάνε για απώλεια 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Τώρα έφτασαν στα 75 εκατομμύρια και οι οίκοι εκτίμησης τους το κατέβασαν στο 0 και ίσως και στο μείον! Δηλαδή σε λίγο θα χρωστάνε και στη μονή!! Άσε που το πρώτο δικαστήριο δικαίωσε τη μονή.

Αλλά όπως και ο Χριστός είπε κανένας δεν είναι προφήτης στον τόπο του. Τα ίδια δεν έκαναν και στον Κολοκοτρώνη σε τόσους άλλους ήρωες , στον Άγιο Νεκτάριο; Η Ελλάδα “τρώει” τα παιδιά της. Δεν πειράζει φαίνεται όμως όταν η κατηγορία είναι ψεύτικη αργά ή γρήγορα δεν αντέχει και εξαφανίζεται.

Και τι να πω για όλους αυτούς τους συκοφαντογράφους (Χατζηνικολάου, Χαρδαβέλλας με τις επικές εκπομπές του, Βαξεβάνης, Σαραντάκος με τις πληροφορίες του που ήταν πάντα βάσιμες, Οικονομέας, Καμπουράκης, και ο Τράγκας που άφησε εποχή) που βρίσκονται τώρα , διακοπές ακόμα ή ξαφνικά του κόπηκαν οι πληροφορίες. Δεν τους πρέπει μήνυση για να καταλάβουν τι έγινε δηλαδή γιατί μάλλον ζουν αλλού (μόνο η απώλεια χρήματος θα τους ταρακουνήσει); Και να είστε σίγουροι ότι έχουν να δώσουν πολλά χρήματα για τις μπούρδες που μας πουλούσαν, με το σοβαροφανές όλο ενδιαφέρον για την εκκλησία και το λαό, ύφος. Πραγματικά θα ήθελα με κάποιο τρόπο, όχι η μονή αλλά εμείς οι υποστηρικτές της να τους μηνύσουμε και τα χρήματα που σίγουρα θα κερδισθούν να δοθούν σε απόρους φτωχούς κ.λ.π. Αλλα όπως είπε και ο Λέων Τολστόι «όλοι προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανένας τον εαυτό του». Για τον μακαρίτη τον Κακαουνάκη λυπάμαι πραγματικά. Εύχομαι ο Θεός να μην του τα καταλογίσει όσα έγραψε και είπε.

Μέχρι τώρα τίποτα δεν βρήκαν και προσπαθούν με κόλπα, με φτιαχτές κατηγορίες να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους. Με την SIEMENS, μόλις προέκυψε το σκάνδαλο , βρέθηκαν μίζες, μαύρα χρήματα, επηρεασμός προσώπων, εμπλοκές προσώπων , πολιτικών και μη, εμπλοκές διευθυντών οργανισμών. Επίσης έγιναν έρευνες σε άλλες χώρες (Γερμανία), με εύρεση αποδεικτικών στοιχείων για το σκάνδαλο κ.α. Και αυτά βρέθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αναρωτιώμαι πραγματικά τι είναι αυτό που εμποδίζει όλους αυτούς τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς , τις επιτροπές και δε συμμαζεύεται να βρουν έστω και ένα αποδεικτικό στοιχείο κατά της μονής. Μήπως οι 110 μοναχοί με τις φοβερές ‘διασυνδέσεις’ τους , η ο γέροντας Εφραίμ που το μόνο που απομένει είναι και σωματικά να τον αποτελειώσουν; Ολόκληρος παγκόσμιος κολοσσός, η SIEMENS, η οποία κατέχει σημαντικό ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας μέσω των πολυάριθμων αγαθών που παράγει, που μπορεί να ανεβάζει και να ρίχνει κυβερνήσεις στις περισσότερες χώρες αν το θελήσει και δεν κατάφερε να σταματήσει τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Και θέλουν να μας πείσουν ότι ένα μοναστήρι έχει μεγαλύτερη δύναμη και έκλεισε τα στόματα ατόμων για να μην μιλήσουν, έκρυψε αποδεικτικά στοιχεία και παρέσυρε και κορόιδεψε πρωθυπουργούς , υπουργούς , κυβερνήσεις , βουλευτές …..Δηλαδή τόσο χαζοί είναι που παρασυρθήκαν ;

Ευτυχώς βρέθηκε μια γυναίκα, η κ. Πελέκη , συμβολαιογράφος (σε σχέση με τις ανταλλαγές). Τι είπε ; όλοι ήξεραν για τις καθ’ όλα νόμιμες ανταλλαγές, ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες στους υπουργούς για να βοηθηθεί νόμιμα η μονή. Μόνο που τώρα κάνουν όλοι τους κινέζους ωσάν να ζουν σε άλλη χώρα, έπαθαν προκλητή εθελούσια αμνησία. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο. Δεν έχουν το απαραίτητο πολιτικό ανάστημα να υπερασπιστούν την αλήθεια, αλλά και τις κινήσεις τους. Γιατί φοβήθηκαν τα ΜΜΕ που πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά κυβερνούν ουσιαστικά τη χώρα. Τα φοβήθηκαν γιατί αυτά σπιλώνουν αναίτια συνειδήσεις και άτομα αλλά και το σημαντικότερο ρίχνουν κυβερνήσεις αλλά και βουλευτές. Εδώ είναι το κλειδί, το προσωπικό συμφέρον , να μην με πειράξουν , θέλω αυτά που έχω, τα λεφτά , το όνομα, την θέση, το βουλευτιλίκι, την αναγνώριση. Ευτυχώς βρέθηκε ένας βουλευτής (Άδωνης Γεωργιάδης) και είπε ότι το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είναι ένα παραμύθι (www.flash.gr/audio/1533). Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προχθές το βράδυ πάλι τα ίδια είπαν, ότι οι ενδείξεις είναι ότι το σκάνδαλο ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΜΑΙΜΟΥ. Τα ίδια και ο βουλευτής κος Πλεύρης σε ολοσέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα Α1. Συνοπτικά ο κ.Πλεύρης μίλησε για πέντε μύθους γύρω από το λεγόμενο σκάνδαλο.

1. ΠΑΣΟΚ:TO μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ
-η πραγματογνωμοσύνη 8 οίκων και των ιδίων των οργάνων του κράτους τους διαψεύδουν.

2. Για όλα φταίει η ΝΔ.
- αν υπάρχουν ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ φταίει (1995-96)

3.ΠΑΣΟΚ-ΝΔ : να χυθεί άπλετο φως
- όσο φως πρέπει, έτσι ώστε να μην κατηγορηθούν οι ηγεσίες τους.

4.Κάποιοι ταλαντούχοι ιερείς ξεγέλασαν το δημόσιο.
- η μονή διεκδικεί ό,τι της ανήκει, η ευθύνη ανήκει στους υπουργούς , όχι στην διαπόμπευση των μοναχών και της μονής. Τα κομμάτια γης μεταβιβάστηκαν σε Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ. Και για να γίνει πιο κατανοητό το ίδιο θα ήταν εάν το Υπουργείο Εθνικής αμύνης δώριζε στο δήμο Αθηναίων ένα μεγάλο κομμάτι γης για να γίνει πάρκο.

Τι πείραζε που ο ΠΟΥΤΙΝ και ο ΚΑΡΟΛΟΣ επισκέπτονταν τη μονή, τώρα που σταμάτησαν καλύτερα είναι; Να μιλήσει ο Καραμανλής , να μην κρύβεται πίσω από μοναχούς και υπουργούς.

5. ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
-ούτε 1 ΕΥΡΩ μαύρο ή άσπρο δεν διακινήθηκε, άνοιξαν όλοι οι λογαριασμοί και τίποτα δεν βρέθηκε.

Και καταλήγει για τα χρυσόβουλα. Προσοχή, ακύρωση τους από το κράτος δίνει την ευκαιρία στους Τούρκους να πάρουν την περιουσία του Οικουμενικού πατριαρχείου καθώς και στο Ισραήλ του εκεί πατριαρχείου από τους Εβραίους.

Φυσικά μην ξεχνάμε ότι η βοήθεια προς τη μονή δεν ξεκίνησε επί Ν.Δ., αλλά επί ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1995-96 αλλά και αυτοί για άλλους λόγους σιωπούν. Τι να πουν αφού ένας από τους λόγους της πτώσης της Ν.Δ από την κυβέρνηση ήταν η μονή Βατοπαιδίου; Αν παραδέχονταν την εμπλοκή τους δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν αυτό το χαρτί. Έτσι και με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε έπεισαν την κοινή γνώμη ότι αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών και ότι για όλα φταίει η Ν.Δ. Και από την άλλη η Ν.Δ λέει και το πιστεύει(;) ότι ξεγελάστηκαν οι υπουργοί. Μα ποιόν κοροϊδεύουν. Από ποιόν ξεγελάστηκαν, από τους μοναχούς ή από τους μισθωτούς των υπουργείων. Δηλαδή είναι αρκετά έξυπνοι να αναρριχηθούν σε μεγάλες θέσεις, να γίνουν υπουργοί αλλά και άλλο τόσο χαζοί να τους ξεγελά ένας γέροντας που το μόνο που καλά ξέρει να κάνει είναι να προσεύχεται και να καθοδηγεί μοναχούς και μη στο δρόμο της σωτηρίας; Όταν μας συμφέρει είμαστε χαζοί και μας ξεγελάνε και όταν μας συμφέρει πανέξυπνοι;

Γι’ αυτό αδέλφια μου υπομονή , μόνο αυτό μας μένει γιατί όπως είχε πει και ο Einstein «δυο πράγματα είναι απέραντα η βλακεία και το σύμπαν. Και για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος».

Νέαρχος Παναγή   
Ορθοδοντικός   
Κύπρος

Πηγή: http://friendsofimmb.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).